Samen kom je verder. Om een startup succesvol te maken heb je verschillende vaardigheden en expertise nodig. Als ondernemer kan je de kerncompetenties van je kern team uit te breiden middels een of meerdere co-founders.

Vanuit dit standpunt organiseren we het Co-Lab voor (student) ondernemers die mogelijk wel al een idee hebben, maar iemand zoeken om samen mee dit idee uit te werken en het mogelijk uiteindelijk te realiseren. Tijdens deze informele workshop en netwerk evenement van een halve dag krijgt iedereen met een ondernemende mindset de kans om hun idee te pitchen, je idee te valideren, en te netwerken met like-minded (aspirerende) ondernemers.

Het concept van het Co-Lab is al eerder tot leven gebracht door YES!Delft. Bij deze editie heb je de unieke kans om in contact te komen met een zeer brede pool van skills en vaardigheden omdat het open staat voor studenten uit alle onderwijsinstellingen in Rotterdam en omgeving (WO, HBO en MBO). Wat deze mensen in common hebben is hun creativiteit, determination en passie voor ondernemerschap.

Voor wie:

Het Co-Lab is bedoeld voor studenten en scholieren van MBO, HBO en WO instellingen met een ondernemende instelling die op zoek zijn naar een co-founder voor een startup. Tijdens de bijeenkomst krijg je de kans om jouw idee te pitchen, al is het niet een vereiste dat je van tevoren al een business idee hebt.

Wanneer:

Het Co-Lab is verzet naar 10 juni 2021 en wordt nog steeds gehouden van 19:00 tot 21:00 en is opvolgend aan de Start-It-Up Bootcamp.

Waar:

Vooralsnog gaan we er vanuit dat het mogelijk is om de bijeenkomst fysiek bij elkaar te houden op de Erasmus Centre for Entrepreneurship campus (Marconiplein 16, Rotterdam, 11de verdieping). Als de bijeenkomst toch online moet zijn, laten we dit op tijd weten.

Kosten?

Deelname aan het Co-Lab is gratis voor deelnemers via O2LAB Rotterdam. Er wordt wel 25,- afgeschreven voor deelnemers die niet komen opdagen en zich niet op tijd, meer dan 48 uur van tevoren, hebben afgemeld. Een uitzondering op deze regel is wanneer iemand positief is getest op COVID-19 of vanwege een andere reden in quarantaine moet.

Hoe?

Ben jij op zoek naar een co-founder voor jouw startup of kom je graag in contact met andere ondernemende studenten en scholieren? Dan kun je je hier opgeven voor de Start-It-Up Bootcamp en het Co-Lab. De deadline om je op te geven is 3 juni.