Het eind van het jaar is in zicht! We blikken terug op een ondernemend jaar waarin we onze community en impact verder uitgebreid hebben. We delen graag een aantal highlights van het afgelopen jaar met jullie:

  • Trainer-de-trainer programma’s: Dit jaar volgden twee nieuwe groepen enthousiaste docenten en (project)managers ons train-de-trainer programma, waarbij ze aan de slag gingen met het verweven van ondernemerschapsonderwijs in hun vakken. Collega’s vanuit de Erasmus Universiteit, Hogeschool Rotterdam, Inholland, Grafisch Lyceum en Albeda hebben het programma dit jaar doorlopen.
  • Bootcamps & workshops voor studenten: Ook voor studenten waren we dit jaar weer actief, met als hoogtepunt het Start It Up Bootcamp dat voor de eerste keer werd georganiseerd bij Albeda College Economie en Ondernemen. Tijdens de workshop kregen de studenten de kans om hun idee te pitchen, te valideren en te netwerken met like-minded beginnende ondernemers. Gerobey Arlaud (oud-student, ondernemer en Agile Expert bij adidas) inspireerde de mbo-studenten met zijn eigen succesverhaal.
  • Landelijk O2LAB Event: De eerste editie van het landelijke O2LAB event vond plaats op 28 september bij Saxion Hogeschool in Deventer. Met paneldiscussies onder leiding van Dolf Janssen en een middag vol interessante workshops, kijken wij terug op een mooie dag vol inspiratie, kennisuitwisseling en ontmoetingen!
  • Vrouwelijk ondernemerschap – SHE LEADS:
    In 2022 waren we weer aanwezig bij SHE LEADS op 10 November. Collega’s van de Hogeschool Rotterdam organiseerden de Break Down Barriers sessie, waarbij vrouwelijke studenten en ondernemers konden sparren en samen praktische oplossingen bedachten voor de hindernissen die zij ervaren op weg naar succesvol (starten met) ondernemen.
  • Strategische sessies: Op woensdag 9 maart 2022 kwamen we samen met vertegenwoordigers van verschillende Rotterdamse onderwijsinstellingen (MBO/HBO/WO) en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bij elkaar voor de eerste strategische sessie van O2LAB Rotterdam. In deze sessie en de twee daaropvolgende dagen gingen we samen aan de slag met het verankeren van ondernemerschaps-onderwijs binnen onze instellingen én het formuleren van een gezamenlijke visie op ondernemerschapsonderwijs in de regio Rotterdam. Deze plannen zijn eind 2022 besproken met directeuren van verschillende Rotterdamse instellingen. Begin 2023 geven we hier nog een follow-up aan. 

Een tipje van de sluier voor 2023
In 2023 staat voor het eerste kwartaal al een nieuw train-de-trainer programma en een Community Meeting op de agenda – daarover horen jullie natuurlijk als eerste meer in het nieuw jaar. Ook organiseren we weer een activiteit tijdens Upstream Festival in mei, net als voorgaande jaren. We hopen jullie in 2023 allemaal weer te zien bij een van onze activiteiten om samen ondernemerschapsonderwijs in Rotterdam verder te brengen!