Op donderdag 9 december kwamen bestuurs- en directieleden van verschillende Rotterdamse onderwijsinstellingen (MBO/HBO/WO), RVO en EZK bij elkaar tijdens het online O2LAB ontbijt om in gesprek te gaan over ondernemerschapsonderwijs in Rotterdam. Van MBO tot HBO en WO, ondernemerschapsonderwijs is cruciaal om mensen op te leiden die zich staande kunnen houden in een steeds veranderende wereld.

Tijdens het ontbijt werd het belang van ondernemerschapsonderwijs bij de verschillende onderwijsinstellingen onderstreept en signaleerden we gezamenlijk een aantal mogelijkheden en uitdagingen, zoals het faciliteren van docenten in hun rol als aanjagers van ondernemend onderwijs, de benodigde focus op ondernemende competenties en het verschil tussen ondernemend onderwijs en ondernemerschapsonderwijs.

Een goede basis om de samenwerking tussen Rotterdamse instellingen nog meer te versterken en van elkaar te leren op het gebied van ondernemend onderwijs. We kijken ernaar uit hier verder mee aan de slag te gaan binnen de O2LAB community!

Categorieën: CommunityNieuws