Net als vorig jaar organiseert O2LAB Rotterdam in 2022 weer een train-de-trainer programma voor alle docenten die aan de slag willen met ondernemerschapsonderwijs in hun vakken. Het programma is gratis dankzij subsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Lees meer hieronder en meld je nu aan!

Inhoud

Het programma is voor alle docenten (MBO-HBO-WO), het is geen vereiste dat je gefocust bent op ondernemerschap als vak. Tijdens dit programma helpen we docenten met de juiste tools én mindset om ondernemerschap in alle soorten onderwijsprogramma’s te verweven. We kijken daarbij breder naar ondernemerschapsonderwijs dan enkel het bedenken van ideeën en het opzetten van een winstgevend bedrijf. Ondernemerschapsonderwijs wordt benaderd als het aanmoedigen en helpen ontwikkelen van ondernemende vaardigheden en gedrag. Op deze manier krijgen scholieren en studenten de juiste mindset en tools om de uitdagingen van morgen te identificeren en op te lossen. 

Tijdens het programma ga je aan de slag met de build-measure-learn cyclus, een tool om (business) ideeën te testen en valideren, waarmee je studenten op een laagdrempelige manier met ondernemerschap kunt laten kennismaken. Uiteraard is er ook ruimte voor jouw eigen vragen en cases met betrekking tot ondernemerschapsonderwijs.

Data

Het train-de-trainer programma duurt in totaal 5 dagdelen en vindt plaats op de volgende data:

  • Dinsdag 15 maart van 09:00 – 17:00, inclusief lunch
  • Dinsdag 29 maart van 13:00 – 17:00
  • Dinsdag 12 april van 13:00 – 17:00 (met aansluitend O2LAB Community Meeting)
  • Optionele terugkomdag op donderdag 23 juni van 13:00 – 17:00 (met aansluitend O2LAB Community Meeting)

Locatie

Alle dagen vinden plaats bij het Erasmus Centre for Entrepreneurship in de Rotterdam Science Tower, Marconistraat 16. Zie ook de routebeschrijving op de website. Parkeren kan in de parkeergarage naast de Rotterdam Science Tower aan de linkerkant aan het einde van de straat: Rotterdam Science Tower Parking (gratis voor gasten van ECE).

Aanmelden

Schrijf je in via deze link. De deadline is 11 februari.
Voor dit programma is beperkt ruimte omdat we de interactie met de groep willen waarborgen. We bevestigen jouw deelname in ieder geval voor 18 februari.

We kijken ernaar uit je bij het train-de-trainer programma te zien!