Foto: Erno Wientjens

Op 25 mei 2021, had een delegatie van het O2LAB Rotterdam team,Leonardo Fuligni (Erasmus Centre for Entrepreneurship), Ans Boersma (StartUp Accademy Hogeschool Rotterdam) en Martijn Priem (Hogeschool Rotterdam), de eer om Koningin Máxima te ontmoeten, samen met Ron Boermans (Hogeschool Rotterdam) en Diederik Laman Trip (Comité Ondernemerschap). De ontmoeting was onderdeel van een rondetafelgesprek over ondernemerschapsonderwijs in Nederlandse hoger onderwijsinstellingen, over alle disciplines en niveaus (MBO, HBO & WO). 

Het Gesprek

De Koningin was met name geïnteresseerd in de uitdagingen en kansen die hoger onderwijsinstellingen in Rotterdam tegenkomen met betrekking tot ondernemerschapsonderwijs. Tijdens de bijeenkomst werd met name aandacht besteed aan hoe deze instellingen meer impact willen realiseren door de activiteiten en de community van O2LAB Rotterdam. Ondernemerschapsonderwijs betekend niet alleen het studenten aanmoedigen om een eigen bedrijf te starten. Het gaat om het bevorderen van ondernemend denken en een groei mindset gefocust op het creëren van toegevoegde waarde. De nieuwe generaties moeten deze vaardigheden verkrijgen om op een innovatieve en creatieve manier om te gaan met de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst.

De discussie werd verrijkt door de bijdragen van de twee studenten ondernemers Yade Beeftink (Happie) and Marleen van Lubeek (Maloha), wie hun eigen bedrijf zijn gestart binnen hun studie aan de Hogeschool Rotterdam en met behulp van de Startup Academy. Beiden zullen deelnemen aan de toekomstige activiteiten van O2LAB Rotterdam die georganiseerd worden voor studenten, zoals de Start It Up Bootcamp en het Co-Lab.

Lees meer in het nieuwsartikel van het Koninklijk Huis: https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2021/05/25/koningin-maxima-bezoekt-hogeschool-rotterdam